Σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μέσω του Κυριακάτικου Βήματος κατηγορώντας τη για «δημιουργία αντιδημοκρατικού δικτύου προπαγάνδας, προσβολής και δολοφονίας χαρακτήρων».
Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κριτικής–πολεμικής που ξεκίνησε από την υπόθεση των υποκλοπών και δεν ξέρουμε που θα τελειώσει.
Να σημειώσουμε ότι αρκετοί επιχειρηματίες δεν θεωρούνται πλέον φίλα προσκείμενοι προς την κυβέρνηση με προεξάρχοντες τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Βαρδή Βαρδινογιάννη.
Αυτή τη στιγμή στο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον προς την κυβέρνηση έχουν απομείνει οι Μπάκος, Καϋμενάκης και Κοπελούζος.
Το άρθρο είχε τίτλο «Ήθη βγαλμένα από το μακρινό παρελθόν» και την υπογραφή του Αντώνη Καρακούση ενώ για να μην υπάρχουν παρανοήσεις συνοδεύονταν και αφού χαρακτηριστική φωτογραφία με την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου.
«Ένα αντιδημοκρατικό αραχνοειδές σχήμα προπαγάνδας, προσβολής και δολοφονίας χαρακτήρων πλανάται πάνω από τη χώρα – Το «αυριανικό δίκτυο» του Μεγάρου Μαξίμου τείνει να επικρατήσει στην πολιτική ζωή της χώρας»
Το άρθρο έχει αναφορές από το ’90 ως σήμερα και εκτείνεται από τον Αυριανισμό στον Γρυλάκη και τον Μαυρίδη, τη σύγκρουση με το συγκρότημα του Αριστείδη Αλαφούζου μέχρι και την αναρρίχηση το 2017 στην ηγεσία της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη που «τον συνόδευαν οι οικογενειακές παραδόσεις», δίκτυο φίλων και υποστηρικτών «στα πρότυπα εκείνου που είχε οικοδομήσει ο πατέρας του μεταξύ 1990-93» όπως γράφει.
Αναφέρεται στις υποκλοπές και στην επιλογή Κοντολέοντα «ενός αμφιλεγόμενου σεκιουριτά, για τη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ, με τα γνωστά αποτελέσματα.»
«Παράλληλα το δίκτυο φίλων και υποστηρικτών ενισχύθηκε, τα μέλη του πολλαπλασιάστηκαν και οι συνεπέστεροι των προπαγανδιστών του κ. Μητσοτάκη απήλαυσαν χρήμα και δυνατότητες.
Ένας ευρύς κύκλος φίλιων δυνάμεων, ιδιοκτήτες μικρών και μεγάλων μέσων ενημέρωσης, έλυσαν χρόνια προβλήματα, άλλοι έχτισαν καριέρες που ούτε φαντάζονταν και ορισμένοι είδαν τις περιουσίες τους να εκτινάσσονται στα ύψη από τις συνεπείς και αδιατάρακτες μήνα-μήνα χορηγίες κρατικών και ιδιωτικών επιχειρηματικών σχημάτων, επίσης συνδεδεμένων με το δίκτυο φίλων και υποστηρικτών.»
Μιλά για δολοφονία χαρακτήρων, αναφέροντας τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και «τη χαροκαμένη κυρία Καρυστιανού» που την παρουσίασαν «ως μια δήθεν τεθλιμμένη, πλην χαρούμενη και υποβλέπουσα την πολιτική, γυναίκα κ.ο.κ.».
Ο ίδιος χαρακτηρίζει το σύστημα Μητσοτάκη ως «εκδοχή του σύγχρονου ιδιότυπου “Αυριανισμού” που φέρει σφραγίδα και υπογραφή (του)». Για να καταλήξει:
«Η Ιστορία ωστόσο βεβαιώνει ότι οι εμπνευστές τέτοιων σχημάτων πέφτουν και οι ίδιοι θύματα όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι και το συγκρότημα Αλαφούζου και το κύριο άρθρο της «Καθημερινής της Κυριακής» στην πρώτη σελίδα ασκούν σημαντική κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Βέβαια η συγκεκριμένη κριτική είναι ηπιότερη και αναφέρεται στους ρυθμούς του «έργου» της κυβέρνησης Μητσοτάκη ωστόσο δείχνει δυσαρέσκεια.
«Η κυβέρνηση πήρε καθαρή εντολή πριν από μόλις 16 μήνες. Η εντολή ήταν να εφαρμόσει το πρόγραμμά της- να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που επαγγέλθηκε.
Όχι να ομφαλοσκοπεί και να αναλώνει ενέργεια σε εσωτερικές έριδες και βεντέτες του προηγούμενου αιώνα.
Ούτε να κυνηγάει σκιές υποτιθέμενων εθνικών κινδύνων. Όσοι συναισθάνονται την ευθύνη οφείλουν να εργαστούν για την εκπλήρωση της εντολής.
Αποτυχία της κυβέρνησης ή πρόκληση αχρείαστης αστάθειας, ισοδυναμεί με αποτυχία της χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Σχόλια